Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Visgraat Parket CORKWOOD kurk met een massief gezaagde houten toplaag

3 resultaten

Visgraat Parket CORKWOOD kurk met een massief gezaagde houten toplaag
Door gebruik te maken van Acousticork is de vloer:
Geluid-isolerend
Warmte-isolerend
Spijkervrij
Milieusparend
Gemakkelijk te repareren
Eenvoudig te leggen
Aan te brengen op iedere ondergrond
Ook voor appartementen en bovenwoning

Visgraat Parket CORKWOOD bij Kurk24.nl

Deze vloeren worden al eeuwenlang in verschillende paleizen en kastelen gelegd. Toch zijn visgraat parketten niet alleen voor herenhuizen bestemd. Deze tijdloze en sfeervolle vloer is voor iedereen een prachtige optie! Bij kurk24.nl vind je de mooiste kurk visgraat parketten. Deze visgraatvloeren zijn gemaakt van hout met acousticork: een prachtige combinatie met meerdere voordelen, die we hieronder opsommen.

Wat is een visgraatvloer?

De visgraatvloer dankt zijn naam aan het karakteristieke uiterlijk. Doordat de planken waaruit de vloer bestaat schuin en haaks tegen elkaar gelegd worden, ontstaat een patroon dat lijkt op een visgraat. Visgraatparketten zijn voornamelijk voor kleinere ruimtes tot gemiddelde ruimtes zeer geschikte opties.

Naast de visgraatvloer bestaat er ook de zogenaamde walvisgraatvloeren. Deze vloeren zijn eigenlijk hetzelfde als visgraatparketten, met als enige verschil dat de planken waaruit een walvisgraatparket bestaat groter zijn dan de planken van visgraatvloeren. De walvisgraatvloer staat bijzonder goed in grotere ruimtes.

De voordelen van een visgraatvloer met kurk

Het belangrijkste voordeel van een visgraatvloer is natuurlijk de uitstraling. De visgraatvloer is uiterst stijlvol. Belangrijke voordelen zijn verder:

Een kurk visgraatvloer isoleert bijzonder goed

Doordat deze visgraatparketten gebruik maken van acousticork, is de vloer op meerdere gebieden bijzonder goed in isoleren. Allereerst houdt het warmte goed vast, wat prettig aanvoelt. Ook geluid wordt goed geïsoleerd, waardoor deze kurkvloeren heel goed in appartementen of bovenwoningen geplaatst kunnen worden.

Kurk visgraatparketten zijn naadloos te leggen

Visgraatvloeren van Kurk24 zijn heel eenvoudig om te leggen. Als je een beetje handig bent, kun je het uitstekend zelf doen. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden tijdens het leggen van een kurkvloer. Daarnaast is het aan te brengen op iedere ondergrond en compleet spijkervrij en naadloos te leggen.

Kurk visgraatvloeren vereisen weinig onderhoud

Kurk is een bijzonder duurzaam product dankzij de porositeit (kleine luchtruimtes in de kurk). Door het kurk te onderhouden, wat niet veel moeite kost, blijft het heel lang goed. Als er toch iets stuk gaat, dan is het gemakkelijk te repareren.

Nog meer voordelen aan visgraatvloeren met kurk

Naast deze voordelen is kurk:

  • Een milieuvriendelijke keuze;
  • Waterbestendig en dus geschikt voor keukens en badkamers;
  • Duurzaam dankzij de lange levensduur;
  • Zacht en elastisch voor groot loopcomfort;
  • Vuilafstotend en antistatisch, waarmee het geschikt is voor mensen met stofallergieën.

Nadelen van een visgraatparket

Het grootste nadeel van een visgraatvloer zijn de initiële kosten. Het aanschaffen van een kurk visgraatvloer is een investering. Deze vloeren gaan wel heel lang mee, waardoor een visgraatvloer op langere termijn niet per se duurder is dan andere vloeren.

Een ander nadeel is dat het leggen van een visgraatparket veel aandacht vereist, vooral wanneer de ruimte geen rechte hoeken heeft. Omdat het patroon van een visgraatvloer opvallend is - dat is immers de reden om voor een visgraatvloer te kiezen - moet het netjes gelegd worden. Tegenwoordig worden deze vloeren van muur tot muur gelegd, wat een moderne uitstraling geeft. Eventueel kun je de hoeken van de vloer met band en bies afwerken: dit wordt voornamelijk gedaan herenhuizen en woningen waar voor een traditionelere uitstraling gekozen is.