Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Een kurkmuur maken

Een kurkmuur maken

Een kurkmuur biedt warmte , comfort maar is ook zeer decoratief. Met ons ruime assortiment wandkurk hebben wij altijd een passende oplossing om een kurkmuur naar wens te kunnen leveren.

Maak een decoratieve kurkmuur

Een kurkmuur is eenvoudig zelf te maken dankzij ons ruime assortiment kurkwand. Een muur van kurk is op te bouwen uit onze kurktegels, kurk op rol of kurkbehang. Kurk is eenvoudig te snijden met een scherp afbreekmes zodat elke gewenste afmeting met het kurk gemaakt kan worden. Of je nu op zoek bent naar een kleurrijke, natuurlijke of juist opvullende kurkmuur. Ons assortiment wandkurk of robuuste kurkschors tegels biedt altijd een passende oplossing!

 

Een kurkmuur uit gerecycled kurk

De kurktegels en kurkrollen welke gebruik worden voor het maken van een kurkmuur worden geproduceerd uit kurk restanten welke overblijven bij de productie van wijnkurken en champagnekurken. Hierdoor bestaat dit kurk geheel uit gerecycled materiaal en is kurk hierdoor een duurzame en verantwoorde oplossing om een muur mee te bekleden. Kurk is van nature anti-allergisch wat er voor zorgt dat kurk ook met een allergie goed te gebruiken is als wandbekleding. De kurkmuur zal ook een anti statische werking hebben wat inhoudt dat deze geen stof aantrekt. Makkelijk schoonmaken dus!

 

Een kurkmuur maken om in te pinnen

Kurk is van nature zelf herstellend, door de elasticiteit van het materiaal zullen gaatjes van pushpins en punaises snel weer herstellen. Wanneer je een kurkmuur wens te beprikken is het wel aan te raden om niet voor een te dunne variant te kiezen gezien de pushpins er anders snel uit kunnen vallen. Op een ondergrond waar ook in geprikt kan worden ( hout, gips etc.) is het aan te raden om minimaal 5 of 6mm. dikte te gebruiken. Op harde ondergronden zoals steen en beton is het verstandig om een kurkdikte van 8mm. of 10mm. aan te houden. 

 

 

 

Overal te gebruiken en makkelijk te installeren

Een kurkmuur is in praktisch elke ruimte in huis toe te passen. Kurk met een waxlaag is ook in de natte ruimte in huis te gebruiken. Met onbehandeld kurk is het ook mogelijk deze in de natte ruimtes toe te passen wanneer deze kurk goed wordt afgelakt. Hiervoor hebben wij speciale wandkurklak beschikbaar. Voor een strak resultaat is het aan te raden een kurmuur te verlijmen met onze tweezijdige contactlijm of kurkkit