• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
 • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
 • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Natuurlijke wandbekleding: gezond, duurzaam, stijlvol!

February 24, 2023 14:07 | André Nienhuis

Wanneer je bezig bent met het inrichten of renoveren van je woning, denk je vaak aan uitstraling en comfort. Natuurlijke wandbekleding is hier een steeds grotere trend aan het worden. En dat is niet zonder reden: naast comfort en een unieke uitstraling kan een weloverwogen keuze in natuurlijke wandbekleding ook bijdragen aan een gezonde omgeving!

 

Kurk als natuurlijke wandbekleding is een uitstekende optie!

Er zijn diverse soorten wandbekleding verkrijgbaar zoals hout, bamboe, kurk, en natuursteen. Hout is een populaire keuze door de diversiteit die het materiaal biedt. Bamboe is vooral populair doordat het een milieuvriendelijke keuze is, en natuursteen biedt een robuuste uitstraling.

 

Maar wist je dat kurk een materiaal is dat deze verschillende elementen aan kan bieden? Kurk is een bekend duurzaam materiaal, verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Maar naast deze voordelen heeft kurk nog een aantal andere unieke pluspunten.

 

Kurk is een milieuvriendelijke keuze

Kurk wordt gewonnen van de schors van de kurkeik, een boom die voornamelijk rond de Middellandse Zee groeit. De schors wordt voorzichtig van de eik verwijderd, en daarna wordt de boom 9 jaar lang verzorgd terwijl de schors opnieuw aangroeit. De boom wordt dus niet gekapt! 

 

Verder lezen: wat is kurk en waar komt het vandaan?

 

Natuurlijke wandbekleding is een duurzame keuze

Kurk is daarnaast ook een duurzame keuze! Het is uiteraard een 100% natuurlijk materiaal en daardoor ook volledig biologisch afbreekbaar. Omdat kurkbomen niet gekapt worden om kurk te winnen, betekent dit dat de bomen CO₂ uit de lucht blijven opnemen. 

 

Zo zijn er verschillende kurkvloer fabrikanten die tijdens het ontwikkelen van de kurkvloer meer CO₂ uit de lucht halen dan dat ze uitstoten!

 

Verder lezen: hoe duurzaam is kurk?

 

Creëer een unieke uitstraling

Natuurlijke wandbekleding zoals kurk is beschikbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor je woning een unieke uitstraling krijgt zoals jij dat wilt. Zo biedt kurk24 onder andere kurkwand panelen en tegels, maar ook kurkschors wanden waarmee je ook een robuuste uitstraling kunt geven aan de ruimte.

 

Kurk verbetert de akoestiek

Natuurlijke wandbekleding is beter in het absorberen van geluid dan de synthetische tegenhanger. Kurk is hier bij uitstek een goed voorbeeld van: dankzij de open structuur van kurk wordt geluid goed opgenomen. Met kurk als natuurlijke wandbekleding geniet je dus van een rustig en comfortabel woonklimaat.

 

Bekijk kurkwanden

 

Inspiratie opdoen?

Natuurlijke wandbekleding is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonder, duurzamer en natuurlijk uitziend interieur. Met kurk aan de wand zijn de mogelijkheden eindeloos. Natuurlijke wandbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je woning een unieke en persoonlijke uitstraling krijgt. Bekijk hier een aantal kurkwand producten van Kurk24 ter inspiratie:

 

Fiord: Wandkurk tegels

 

Tatami Midnight: akoestisch wandkurk

 

3D Kurk steenstrips

 

Cork Forest Back: Wandkurk platen

 

Veelgestelde vragen

 1. Is natuurlijke wandbekleding duurder dan synthetische wandbekleding?
  Natuurlijke wandbekleding is meestal duurder dan synthetische wandbekleding, maar deze extra kosten zijn het waard voor de vele voordelen die het biedt, zoals een gezonder en duurzamer woonklimaat.
 2. Hoe onderhoud ik natuurlijke wandbekleding?
  Natuurlijke wandbekleding is gemakkelijk te onderhouden. Voor het meeste type natuurlijke wandbekleding volstaat het om regelmatig te stofzuigen of af te nemen met een vochtige doek.
 3. Kan ik natuurlijke wandbekleding zelf installeren?
  Het installeren van natuurlijke wandbekleding vereist enige ervaring en vaardigheden. Hoe de installatie exact werkt, hangt af van het type kurk. Kurk dat aan de wand komt kan vaak met tweezijdige contactlijm aangebracht worden.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »