• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Welke soorten kurkrollen zijn er?

September 21, 2019 15:31 | André Nienhuis

Kurk op rol is er in vele soorten en maten, er zijn kurkrollen om te isoleren, kurkrollen voor technische toepassingen en kurkrollen voor akoestische verbetering. Maar welke rol kurk heb je waar nou precies voor nodig? Dit proberen wij in deze kurkrol-blog zo goed mogelijk uit te leggen:

 

Isolatiekurk 
Zoals de naam al doet vermoeden wordt isolatiekurk gebruikt om te isoleren. Isoleren met kurk wordt al jaren gedaan gezien het hoge isolerende vermogen van kurk. Isolatiekurk is leverbaar vanaf 2mm. dikte tot een maximale dikte van 10mm. Deze kurkrollen zijn geschikt voor wand, vloer en dakisolatie. Ook wordt deze kurk regelmatig toegepast als isolatiemateriaal in een boot of een camper. Isolatiekurk wordt ook toegepast als ondervloer. Een kurk ondervloer zorgt voor een warme en stille vloer met een hoog loopcomfort.

 

Industriekurk
Een industrie kurkrol is een kurkrol met een zwaardere persing dan isolatiekurk. Door deze zwaardere persing is deze kurk geschikt voor technische toepassingen. Zo wordt industriekurk onder andere gebruikt voor het maken van kurk pakkingen en wordt het verwerkt in diverse motoren. Ook is deze kurk geschikt om plaatmateriaal of meubels mee te bekleden. 

 

Prikwandkurk
Prikwandkurk is geproduceerd om prikwanden en prikborden van te maken. Door het gebruik van deze kurkrollen is het mogelijk om een wand om te toveren tot een wand vullend prikbord. De prikwandkurk is in diverse breedtes leverbaar en kan voor een eenvoudige montage voorgelijmd geleverd worden. Ook bieden wij een breed assortiment punaises en pushpins om in combinatie met deze rollen toe te passen.

 

Rubberkurk
Rubberkurk is een combinatie van kurkkorrels en rubberkorrels. Door de massa van rubber en het isolerend vermogen van het kurk ontstaat er een zeer geluiddempende ondervloer. Het rubberkurk is uitermate geschikt voor demping van het contactgeluid en om overlast naar onderburen te voorkomen.

 

Acousticork
Acousticork is een kurkrol met een gewafelde structuur. Dankzij deze structuur is acousticork uitermate geschikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren en galm en echo tegen te gaan. De dikte van het Acousticork variëert van 5mm. tot en met 10mm. Hierdoor is deze kurkrol ook geschikt om een prikwand van te maken. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »