• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Warmte en geluidsisolerende kurkplaten

Deze kurkplaten hebben een hoge warmte- en geluidsisolatie. De platen kunnen gebruikt worden voor spouw- en dakisolatie, voor isolatie onder de vloer of om buitenmuren van binnen af te isoleren. Verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen.

Zeer isolerende kurkplaten

Isolatie op basis van kurkschors is waarschijnlijk het oudste isolatiemateriaal bekend bij de mens. Onder druk van verscheidene kunstmatige alternatieven raakte dit materiaal de voorbije decennia ietwat op de achtergrond.

Natuurlijk isolatiemateriaal 

Door de lichte persing en open structuur zijn deze kurkplaten zeer goed geschikt om te gebruiken als warmte- en geluidsisolatie. Bovendien wordt het milieu niet aangetast door te isoleren met kurkplaten. Door het gebruik van kurk dient de kurkeik geoogst te worden, na de oogst neemt de boom zelfs extra CO₂ op!

In deze situatie komt stilletjes zeker verandering! Dit komt vooral door de uitstekende thermische en akoestische eigenschappen van dit 100 % natuurlijk product.


De kurkisolatie platen hebben een densiteit van 110/120 kg/m³, welke gebruikelijk zijn voor spouw- of dakisolatie. De kurkplaten zijn uit voorraad leverbaar in diktes van 20 en 50 mm (ofwel 2 en 5 centimeter).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »