• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Onderhoudsmiddelen voor uw kurkvloer

Houdt uw kurk in mooie en nette staat met onze speciaal geselecteerde onderhoudsmiddelen. De onderhoudsmiddelen zijn op waterbasis en oplosmiddelenvrij!

Onderhoud en bescherm je kurkvloer

Hoe verzorg je een kurkvloer en zorg je dat de vloer optimale bescherming blijft houden tegen vocht en vuil?

De laklaag van de kurkvloer beschermen.
De afwerking van een kurkvloer wordt eigenlijk altijd gedaan door de vloer af te lakken met een kurklak. Deze lak zorgt voor bescherming van de vloer tegen zonlicht, vocht en vuil. De laklaag kan schoon gehouden worden door deze met een wisser te behandelen of te stofzuigen met een parketborstel.

Meubels en objecten op de vloer
Bij het plaatsen van meubels of andere objecten op de kurkvloer is het aan te raden om hier eerst vilt onder te plaatsen. Dit voorkomt krassen en andere schades in de kurktegels. Wanneer er een bloempot geplaatst wordt is het aan te raden om hier wat onder te leggen zodat er geen kringen in de vloer kunnen komen. 

Welke onderhoudsmiddelen zijn nodig voor de kurkvloer:
Het dweilen van de kurkvloer is te doen met de kurkreiniger. Deze reiniger is speciaal geproduceerd voor het schoonhouden van kurk en tast de laklaag niet aan. Het is ééns in het kwartaal aan te raden de vloer te voorzien van laag polish. Deze kurkpolish brengt een extra beschermlaag aan op de bestaande laklaag waardoor de lak op de vloer niet slijt. Veel belopen stukken in de vloer kunnen vaker behandeld worden met de polish.

Groot onderhoud aan de kurkvloer met kurkstripper
Wanneer de vloer enkele jaren ligt en vaak is behandeld met de polish kan de vloer na verloop van tijd wat vettig worden. De vloer is dan te behandelen met de stripper of ook wel polish remover genoemd. Deze stripper haalt de oude polish lagen en het vet en vuil van de vloer af. Hierna kan er weer een nieuw laag kurkpolish als bescherming aangebracht worden. 

Merken onderhoudsmiddelen
Wij leveren de onderhoudsmiddelen zowel van Wicanders als van ons eigen merk. Beide types voldoen aan strenge kwaliteitseisen en garanderen optimale bescherming van uw kurkvloer. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »