• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Geluiddempende wandbekleding

April 11, 2022 10:24 | Darik Smit

Wat kun je doen om geluid te dempen in een woonkamer?

Leveren de gordijnen en het kleed nog niet het gewenste resultaat, kan kurk het verschil maken! Dankzij de lichte compressie en de open structuur is kurk zeer akoestisch.  Een akoestische kurkwand is niet alleen voor het dempen van geluiden. Het is ook goed om te gebruiken om de akoestiek te verbeteren. Het haalt het echo effect uit de ruimte. Kurk is daarom ook populair in muziekstudio's.

Wat zijn akoestische panelen? 

De akoestische kurkplaten/panelen zijn speciaal ontworpen om geluid te absorberen. Wij hebben akoestische kurkplaten welke bestaan uit 100% natuurlijk kurk. Deze platen dient u te verlijmen op de ondergrond. Wij kunnen ook akoestische panelen op maat maken, waarbij 6mm kurk verlijmd is op 10mm zachtboard. De combinatie van zachtboard en kurk heeft een goede akoestische werking. Het kurk zorgt ervoor dat de echo/galm niet langer de kans krijgt om zicht voort te bewegen. Je verminderd het ongewenste reflectie tussen de wanden, vloer en plafond. Niet alleen verbeter je de akoestiek, maar ook de thermische isolatie. 

De akoestische wandbekleding is niet alleen functioneel voor zijn geluidsabsorberende werking, maar u kunt het ook gebruiken als prikwand om belangrijke afspraken, foto's of tekeningen op te prikken!

Soorten akoestische wandkurk:

  - Akoestische kurkplaten, 100% natuurlijk kurk

  - Akoestische panelen, waarbij 6mm kurk verlijmd is op 10mm zachtboard

  - Acousticork, een kurk op rol, speciaal ontwikkeld om de akoestiek te verbeteren (wafelstructuur)

 

Hoe werken akoestische wandpanelen?

De trillingen worden als het ware "opgenomen" in het kurk in plaats van teruggekaatst in de ruimte. Voor het beste resultaat

Hoe akoestische panelen bevestigen?

Kurk is 100% natuurlijk. Het is belangrijk dat het kurk met de hele oppervlakte is verlijmd op de ondergrond. Door verschil in temperatuur/luchtvochtigheid kan het kurk gaan krimpen/uitzetten. Het is dus belangrijk om kurk eerst 48 uur te laten acclimatiseren en vervolgens te verlijmen. Welke lijm u benodigd bent leest u in deze blog

Wilt u liever niet lijmen op uw muur? Geen probleem. Wij kunnen het kurk ook verlijmen op een zachtboard plaat van 10mm, uitstekende combinatie om de akoestiek te verbeteren. Deze platen kunt u bevestigen met schroeven.

Hoeveel kurk ben ik benodigd voor resultaat?

Per ruimte is dit natuurlijk erg verschillend. Over het algemeen adviseren wij 1/4 van de ruimte. Voor het meeste resultaat adviseren wij zowel de wand als het plafond te bekleden met geluiddempende wandbekleding. Op ons kantoor hebben wij 1/4 bekleed met wandkurktegels van 3mm en dit is zeker te merken. Niet overtuigd? Kom gezellig bij ons langs voor een kopje thee/koffie en beleef de mogelijkheden met kurk! 

Kies voor een duurzame oplossing!

Kurk is écht duurzaam! Het is 100% natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk  en recyclebaar zonder giftige afvalstoffen te produceren. Alleen het oogsten van de kurk is al goed voor het milieu! Kurk wordt namelijk handmatig geoogst, waardoor er geen schade ontstaat aan de kurkeik. Om de kurk te winnen hoef je de boom dus niet te kappen, sterker nog, de levensduur van de kurkeik wordt verlengd. Wilt u meer informatie over het materiaal Kurk? Lees dan deze blog!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »