• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Voordelen van een kurkwand

July 27, 2020 06:52 | André Nienhuis

Een kurkwand is warmte en geluid isolerend

Dankzij de miljoenen luchtcellen welke in kurk zetten werkt een kurkwand van nature warmte en geluid isolerend. De vele poriën (luchtcellen) in het kurk vangen het geluid op en zorgen dat dit wordt gedempt. Dit zorgt er zowel voor dat de overdracht van geluid naar een andere ruimte wordt gedempt als dat de akoestiek in de ruimte waar de kurkwand is aangebracht wordt verbeterd.

 

Een wand van kurk is duurzaam en klimaatbewust

Een kurkwand is duurzaam gezien deze lang mee gaat en niet van mindere kwaliteit zal worden. Ook de isolatie eigenschappen van het kurk zijn over tientallen jaren nog gelijk aan hoe deze bij aanschaf van het kurk waren. Ook is kurk een volledig bewuste keuze gezien het gemaakt wordt van schors van de kurkeik. Op deze manier wordt de kurkboom niet beschadigd en groeit er automatisch een nieuwe laag kurkschors aan. Bovendien neemt een kurkeik veel meer CO2 op wanneer de boom ontdaan is van het schors. Elke 9 á 10 jaar kan de schors van een kurkeik worden geoogst om hier kurkwanden, kurkvloeren en andere kurkartikelen van te maken.

 

Een kurkwand gemaakt met de wandkurk tegels 

 

Een kurkwand is passend in ieder interieur

Gezien de neutrale kleur van kurk en vele mogelijkheden voor kurk wandbekleding is er voor iedere interieur wel een passend soort kurk te vinden. Zo is er de neutrale kurk op rol maar is het met de wandtegels ook mogelijk om zeer natuurlijke en unieke kurkstructuren toe te passen op een wand. Wil je voor het echte 3D effect gaan, dan zijn de kurkschors wandplaten absoluut de beste keuze!

 

Een kurkwand is beprikbaar met je favoriete herinneringen!

Net als bij een kurk prikbord is een kurkwand beprikbaar met punaises of pushpins. Zo is het mogelijk al je favoriete tekeningen, foto's of andere herinneringen op het kurk te prikken. Gezien de herstellende werking van kurk gaan de gaatjes van het prikken automatisch weer dicht, zo is het mogelijk de foto's en tekeningen onbeperkt te verplaatsen zonder dat het kurk hierdoor beschadigd. TIP: Wanneer je het kurk intensief gaat beprikken is het aan te raden een dikte vanaf 5 á 6mm. aan te houden. Het beprikken van onze wandkurktegels van 3mm. is enkel mogelijk wanneer er schuin in geprikt wordt. 

 

Een kurkwand gemaakt met de prikwandkurk op rol. 

 

De mogelijkheden met een kurkwand zijn oneindig!

Van Rollen tot wandtegels en steenstrips... De mogelijkheden met een kurkwand zijn zeer divers en praktisch oneindig! Om te helpen een juiste keuze te maken bieden bij de mogelijkheid om samples te leveren van de soorten wandkurk. Wenst u de wanden in het groot te zien, dan is het uiteraard ook mogelijk om langs te komen in onze ruime kurk woonwinkel. We leggen hier graag de vele mogelijkheden van een kurkwand uit!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »